Kezelés, ápolás


Az intim piercing kezelése

Körülbelül 3-4 hétre van szükség ahhoz, hogy végbe mehessen a gyógyulás. Ebben az időszakban érdemes tartani magad néhány apró előíráshoz, amíg a szúrás helye tökéletesen begyógyul. Kizárólag titánból készült ékszereket használunk, hogy ezzel is gyorsítsuk a folyamatot.

Mire figyelj az intim piercing szúrása után?

  • A higiénia kulcsfontosságú. Ajánljuk a különféle intim mosakodó szappanokat és géleket. Az alkoholtartalmú készítmények kerülendők. A szeméremdombon Tetran kenőcs vagy Medisept gél is használható. A nyálkahártyával fedett részeken azonban semmilyen krémet vagy oldatot nem szabad alkalmazni.
  • Az ékszert érheti folyó víz, nyugodtan zuhanyozhatsz. Arra azonban figyelni kell, hogy a piercing ne ázzon ki.
  • Titánékszerrel szúrunk, ami lerövidíti a gyógyulási időt. Fontos az is, hogy a szúráskor lehetőleg egy egyszerű intim piercing behelyezését válaszd. A függő kialakítású ékszerek könnyen beakadhatnak öltözködéskor vagy törölközéskor, ami lassíthatja a gyógyulást.
  • A piercinget nem szabad feleslegesen mozgatni és kicserélni a gyógyulás végéig.
  • Intim együttlétek alkalmával érdemes figyelni az új ékszerre. Javasolt a gyengédség és a kíméletesség. Ha túlérzékeny a terület, esetleg begyulladt az ékszer környéke, érdemes elgondolkodni az átmeneti önmegtartóztatáson is.

Rengetegféle testékszer közül választhatod ki a neked tetszőt, ezek kezelése némileg eltérhet. A szúrás előtt az intim piercing pontos típusának függvényében el fogjuk mondani, hogy mire kell majd vigyáznod.